Beauty Product : Tomato Clear Skin (TCS) by WR Empire | It's a Review

12:32 AM

Bismillahirrahmanirrahim. 
Greetings and Assalamualaikum to all.
Pray for AlAqsa Mosque 

Hari ni nak review sabun muka kesukaan shad. Sabun tomato. Maklum tahu yang tomato ni memang baik sangat untuk kulit kan. Baik untuk mata juga. Ada banyak vitamin dan kebaikan. Sabun Tomato Clear Skin (tcs) ni merupakan produk kedua dari WR Empire selepas Corrector Cream Oil (cco), yang diperbuat dari eksrak koko berkualiti tinggi diadun dengan minyak badam gred tinggi


Tomato Clear Skin dikilangkan di HOMEOLAB (M) SDN.BHD. Kilang pertama di Malaysia serta Asia Tenggara yang berkonsepkan Homeopati, mendapat lesen dari Biro Kawalan Farmasi Nasional oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Kilang ini juga mendapat pengiktirafan bertaraf GMP dan yang paling penting, HOMEOLAB tidak terlibat langsung dalam mengeluarkan produk yang mengandungi Kimia, semua bahan mentah dijamin Halal dan Suci. Selain Kosmetik, kilang juga mengeluarkan produk Homeopati, Herbalisme, Makanan, Minuman serta Biokimia. Maklumat Lanjut boleh dilayari di website kilang: www.homeolab.com.my

Tomato Clear Skin by WR Empire

>>>Tomato Clear Skin<<<
|Cleanser | Mask | Scrub |

Diperkaya dengan Vitamin A, C, E, Anti Oksidan serta AHA.

Fungsi Utama

Vitamin A, C 
- menghapuskan jerawat
- mengimbangi lebihan minyak
- mengecilkan pori terbuka

Vitamin E
- memberi lembapan pada kulit.
- menghapuskan kulit kusam
- menambah nutrien disamping melembut dan menghaluskan kulit.

Anti Oksidan
 - mengekalkan keanjalan kulit
- mngurangkan kedutan.
- bebas dari radiasi uv.
- kulit lebih muda dan segar.
- agen penyejuk dan merawat sunburn serta kulit alergik/sensitif

AHA
- mencerah kulit secara semulajadi
- menanggal sel kulit mati
- scrub semulajadi tanpa menipiskan lapisan kulit.

Cara Penggunaan

3 dalam 1. bertindak sebagai pencuci, masker dan scrub :D

Langkah 1 (pencuci) : buihkan sabun dan urut seluruh wajah.bilas.
Langkah 2 (masker) : sekali lagi buihkan sabun dan ratakan di wajah. biar seketika.
Langkah 3 (scrub): sebelum bilas urut secara bulatan bagi menaggalkan sel kulit mati.


Amalkan 2kali sehari untuk kesan lebih efektif boleh diguna bersama CCO :D


Tips mencuci muka. cleanser

Cara ni cara artis korea (Suzy Miss A) cuci muka. Mungkin juga dah ramai yang tahu dan menyedari keberkesanannya. Tengok sajalah artis korea kan, comey-comey belaka. Menariknya suzy mengamalkan kaedah 424, di mana dia akan mencuci wajah dengan minyak (cleansing oil) selama empat minit, diikuti dengan mencuci wajah menggunakan buih sabun selama 2 minit . Sebaik sahaja sabun pencuci wajah anda berbuih, cuci wajah anda dengan lembut menggunakan buih tadi dan membilas muka selama 4 minit. Mulakan dengan air suam dan diakhiri dengan air sejuk untuk mengetatkan pori kulit wajah.


Review dari Shad semasa menggunakan TCS
  • Apa yang paling shad suka sekali, lepas apply sabun tcs ni, kulit muka rasa lembut sangat. Segar ja rasa muka ni.
  • Sabun tcs ni macam puding je kaler dia. Rasa macam nak makan ja dengan bau dia yang wangi tu. Siyes wangi.
  • Lagi yang best, sabun tcs ni seriously tak mencair. Jika anda pernah berpengalaman menggunakan sabun muka, kebanyakannya cepat mencair kan bila terkena air. Ini membuatkan sabun muka tu cepat habis. Tapi tcs ni, mmg awesome. Tak cair pun. Jimat banyak macam ni. Shad potong 12 bahagian sabun ni, satu potong boleh tahan 2 minggu penggunaan yang kerap (sehari tu kadang-kadang sampai 3 kali shad guna, sbb wangi n best sangat). Makanya boleh tahan sampai 6 bulan la kan seketul tcs yang tak dipotong tu. Jimatnya alahai.
  • Dari segi pencerahan kulit wajah pulak, dalam seminggu tu, macam tak perasan la lagi kecerahan tu, biasalah, take time la kan. takan baru pakai sehari, dah putih melepak dak, hehe. At least mencerahkan tu ada. Sebab shad pakai sekali dengan corrector cream oil, rasa macam makin bersih, makin cerah dan yang paling penting jerawat memang segan nak naik. Terbaiklah sabun tomato ni.
  • Yang paling penting, dan paling shad suka ialah, sabun tomato ni 100% dari bahan semula jadi, tak menggunakan bahan kimia. Jadi dah tak payah risau dah keselamatan dan kebersihan dia.
  • Selamat dan suci.
Antara Testimoni Pengguna TCS

Antara Tertimoni Pengguna TCS

 



 




==================================
How to Order


==================================
Jika anda berminat, boleh terus 
sms/whatsapp shad di 013-4089328

Harga TCS RM40 - exc postage. SM add rm7, SS add rm11 untuk postage
Whatsapp Shad, nanti kita boleh diskaun2 lagi.. Wink.. 
Combo set :
TCS + CCO = RM85sm / RM90ss - inc postage
==================================
Klik for more Info, Corrector Cream Oil



Tomato Clear Skin kini berwajah baru


Awat putih color dia ni? dulu bukan ka merah pink..
 > TCS inovasi terbaru..tiada campuran pewarna.. betul betul bebas warna tiruan.. 
bau dan formulation still sama..warna ja takda.

Tomato Clear Skin (TCS)
|Cleanser | Mask | Scrub |
Sabun muka istimewa dengan Ektraks Tomato dan air mawar yang diperkaya dengan Vitamin A, C, E, Anti Oksidan serta AHA.

You Might Also Like

5 Comment

  1. boleh masuk list kiv ni dalam product skin care yang boleh dibeli lepas habis produk yg dok guna skarang hihi..

    ReplyDelete
  2. @beba ifa best betul.. hehe.. wangi n lembut kulit.
    @CT Humairah boleh sangat CT, hehe :D PALING BEST SBB 100% bahan semulajadi.

    ReplyDelete
  3. berapa harga sabun ni shad... kak ekin tengah cari sabun yang sesuai dengan muka... resdung n alegic dengan produk ini....

    ReplyDelete
  4. @Cik AshHarga dia RM40 sm / RM45 ss - inc postage kak. shad sarankan guna cleanser yang tak ada bahan kimia kak, tomato clear skin ni baguuuss..

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored