Nature Republic | Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Review

10:51 PM

Greeting and Assalamulaikum to all.

April 19, 2015. Nature Republic | Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Review.  A quick and exciting review for today. Nature Republic, jenama dari Korea yang tidak asing lagi bagi penggemar barangan kecantikan. Mostly Korean skincare ni free paraben. Holika Holika, Innesfree, Skin food, diorang punya ingredient from natural, herbs and food. Dan Nature Republic pun merupakan salah satu skincare yang pakai natural ingredients. When it comes to natural ingredients, memang YES for Shad. Memang fond habis.

Aloe Vera 92% Soothing Gel Review

Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel yang Shad nak review ni merupakan satu produk under product line Aloe Vera dari Nature Republic. Kenapa 92%? Sebabnya it contain 92% fresh Aloe Vera leaf extract. Dan kalau nak tahu tahu, Aloe Vera atau Lidah Buaya ni memang kaya dengan kaya dengan vitamin A, C dan E serta asid folik, choline, B1, B2, B3, B6 dan B12 di samping mineral seperti kalsium, magnesium, zink, kromium, selenium, sodium dan zat besi. Sumber HMetro

Soothing and moisturizing effects - Provides soothing and moisturizing effects to the sensitive skin. Skin-firming and moisturizing effect - The fast-absorbing gel provides a refreshing feel to the skin. Makes the skin healthy - Keeps the surface of the face and body healthy. For more info, please have a look on the information below.

Aloe Vera 92% Soothing Gel

Have a refreshing and moisturizing summer with the original Aloe Vera Soothing Gel! This soothing gel contains California CCOF-certified organic Aloe Vera, is mild to the skin and can be used to moisturize the face, arms, legs and hair. Yes you read it right. Hair. The vitamins from the Aloe Vera extract, such as vitamins E, C and other minerals, keep the skin moisturized and protect the skin from the UV rays. This soothing gel contains 92% Aloe Vera extract, which moisturizes the skin quickly without leaving a sticky feeling behind. 

How to Use
At the last step of the basic skincare routine in the morning and night time, apply an appropriate amount on the face.

Aloe Vera 92% Soothing Gel Review
Soothing & Moisture Aloe Vera Brand Line
Other than  Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel, there are lots of product from this brand line to have a try on including toner, emulsion, body cream, cleansing gel, body shower gel and B.B Cream. Sound awesome rite. Color hijau-hijau gitu packaging dia. Untuk hari ni review soothing gel dulu ye.

Aloe Vera Gel

Like. Fungsi dengan keistimewaan dia memang suite well dengan it's name. Memang segar sangat lepas apply dekat kulit muka. The feeling of fresh after applying this gel is awesome. Lepas je cuci muka sebelum tidur, dah jadi rutin Shad, mesti sapu gel ni. Right after that, applying night cream. Siap, and tidur dengan nyaman. Hehe. Gel ni cepat serap ke kulit dan tak melekit. Tak melekit tu merupakan the reason why Shad fall in love with this gel. Dan lagi satu, disebabkan Aloe Vera ni memang mempunyai sifat berair, sangat sesuai untuk jadikan pelembab untuk me­nyegarkan kulit, juga membantu keadaan kulit yang kering dan rosak.

Bonus point untuk Aloe Vera Soothing Gel ni because of it's natural ingredients. Selamat digunakan. Aloe Vera's leaf atau lebih dikenali dengan Daun Lidah Buaya ini sememangnya ada banyak khasiat. Lendir yang terdapat pada daun ini kaya Vitamin C. Selain itu, aloe vera mampu mencantikkan dan menyihatkan kulit serta merawat masalah seperti jerawat, luka kecil, psoriasis, gigitan serangga, melecur dan memudarkan parut yang masih baru. Memang banyak kan produk sekarang yang berasaskan Aloe Vera.

Aloe Vera 92% Soothing Gel Review

Can't you imagine 92% of the Aloe Vera leaf extract in 300ml for only RM20 ringgit approximate. For me it is an affordable one. Ya lah, zaman sekarang ni, semua orang nak cepat kan. Berapa ramai yang nak tanam, potong and ambil extract Lidah Buaya ni kan. Even, kat laman rumah sekalipun tanam pokok ni, tak adanya rajin nak gi ambil kan. Huhu.

Dislike. So far there's none that I don't like about this product.

Overall. Very recommend. Sangat syorkan. One more point, I think this gel patut semua orang miliki especially yang selalu buat kerja outdoor. Sebabnya kandungan asid salisilik dan sulfur yang terdapat dalam daun Lidah Buaya ni mampu untuk melegakan keadaan kulit yang terbakar akibat panahan matahari. Dulu Shad aktif kokurikulum dekat Uni, berkawad sana-sini, camping, hiking bagai. Memang aloe vera lah jadi teman setia. Segar, melembab and relaxing. Have a try on this product all. Awesome. If and only if you all nak baca kelebihan Aloe Vera, do click the link ya. [LINK]

Aloe Vera 92% Soothing Gel Nature Republic

Product Information

Name : Aloe Vera 92% Soothing Gel
Made in : Korea
Weight : 300ml
Price : RM20 app
Where to buy : WhatsApp 014- 2771924 (FD)
More Info : https://www.naturerepublic.com/eng/
Facebook : Nature Republic Malaysia

You Might Also Like

23 Comment

  1. Masa dekat Malaysai hari tu nak beli, tapi takde duit Malaysia. Jadi, mampu tengok sahajalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, dekat Jepun ada jual tak ni.. hehehe.. tapi jepun ada tofu mask and cathydoll produk, best jugak kan...hew hew.. :D

      Delete
  2. Baru tahu boleh guna aloe vera gel ni untuk rambut! ;O For RM20 it's so affordable and you'll getting a lot of product! Love!!

    - ieyra

    ReplyDelete
    Replies
    1. an affordable one.. shad pun tekejut mula-mula tau boleh guna dkt rambut.. hehe.. :D

      Delete
    2. Shad dah try guna tak dekat rambut x? I thought the gel is hydrating, bukan hydrating jadi kering sikit ke? o.o

      Delete
    3. Shad dah try guna tak dekat rambut x? I thought the gel is hydrating, bukan hydrating jadi kering sikit ke? o.o

      Delete
    4. Hevn't try to my hair, yet.. hehehe..

      Delete
  3. banyak kelebihan lidah buaya nih.. nampak best ja produk nih.. boleh laa cuba nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, lidah buaya mmg bagus untuk jadi penyegar.. hehe.. rasa mcm nak tanak pokok lidah buaya pulak kat laman rumah.. hehe :D

      Delete
  4. Replies
    1. sejuk and refreshing sangat.. hehe :D

      Delete
  5. harga so affordable :) boleh try nnti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah.. 300ml tu banyak jugak, 3-4 month pakai pun tak habis rasa.. :D hehe

      Delete
  6. Hey! there's cheaper price for online purchase here~
    http://www.rakuten.com.my/shop/omoshiroiya/product/NRSC-0001-AL-SS/
    http://www.rakuten.com.my/shop/omoshiroiya/product/NRSC-0001-AL/

    www.tenshichn.blogspot.com ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you very much Tenshi Chn for the recommendation.. :D appreciate that. done window shopping.. hehe

      Delete
  7. SS ada gel alovera tu... tapi kalu boleh... jangan kaut pakai tangan... Kaut pakai sendok... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nature Republic New Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Gel, 300ml
      Harga : RM 28 (Include Post Peninsular)
      Whatsapp : 0133196852

      Delete
  8. Pokok lidah buaya kat luar umah berlambak ni... yg asli pulak tu xada nk ambik... berkenan yg dlm bekas tu gak huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nature Republic New Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Gel, 300ml
      Harga : RM 28 (Include Post Peninsular)
      Whatsapp : 0133196852

      Delete
  9. Nature Republic New Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Gel, 300ml
    Harga : RM 28 (Include Post Peninsular)
    Whatsapp : 0133196852

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Heart 1

Travel & Beauty Blog

Sponsored