Free Design Header Blog by Shad

10:00 AM

Greeting and Assalamualaikum to all.
Sticky Post Until 10th Dec 2015

Free Design Header Blog. Di kesempatan yang indah ini, izinkan Shad dahului dengan ucapan terima kasih tak terhingga buat semua yang sudi menjenguk ke blog picisan Shad ni. Alhamdulillah untuk segalanya. Hari ni Shad up entry Free Design Header Blog dengan tujuan utama adalah tidak lain tidak bukan untuk mereka yang teringin nak tukar header blog yang baru. Shad nak try asah bakat terpendam dalam dunia design-mendesign ni. Terima kasih untuk mereka yang bakal menjadi experiment Shad nanti. Hehe. Sudi-sudikanlah memberi komen design nanti, sebab memang tujuan utamanya nak asah bakat macam asah belakang parang tu. Hehe.


Nak dapatkan Free Design Header Blog dari Shad, mudah sahaja caranya. Baca terma dan syarat di bawah ya. Dan jangan risau, sebab ianya memang 100% FREE. Win-win situation, anda dapat header blog, Shad dapat asah bakat terpendam. Hehe.

Terma dan Syarat:
  1. Terbuka kepada semua individu yang mempunyai blog. Kalau tak ada blog, nak design header kenapa ye dak.
  2. Terbuka untuk anda yang betul-betul nak header blog dan anda yang nak tukar header baru. Kalau header uolls dah cantik meletup, janganlah request ya. Kita bagi peluang untuk mereka-mereka yang betul-betul perlukan header baru sahaja ya. Wink.
  3. Sanggup untuk mendapat sentuhan design dari Shad yang masih newbie dalam dunia design ni.
  4. Hak milik header yang sudah siap adalah kepunyaan anda sepenuhnya dan artwork dari Shad.
  5. Bersetuju untuk dipaparkan/dijadikan header blog anda sebagai art work shad di masa akan datang.
  6. Terbuka untuk mereka yang sanggup bersabar. Sebab apa kena sabar? Shad akan design ikut turn satu persatu. Sapa hantar e-mail dulu, Shad buat yang tu dulu. First come first serve. 
Butiran yang diperlukan untuk mendesign header:
  1. URL Blog, TITLE Blog, Tagline (jika ada)
  2. SAIZ Header
  3. KONSEP Header/Banner Blog (cth: simple, colorful, flower)
  4. GAMBAR yang nak letak dalam Header/Banner (jika ada)
  5. Warna Header/Banner (Tulisan, Backround - warna atau transparent)
  6. Maklumat tambahan jika ada
Valid untuk 50 person only. 
(14/50) - akan diupdate dari masa ke semasa. Cukup 50 e-mail yang shad dapat, automatik sudah ditutup penyertaan ini.

Macam mana nak dapatkan Free Header ini? Semudah ABC sahaja. Ikuti langkah berikut:
  1. Tak perlu buat entry di blog anda.
  2. Terus hantar butiran yang diperlukan (6 item di atas) untuk mendesign header blog anda ke alamat email Shad di sitinorsharifah@gmail.com dengan Subjek : Free Design Header Blog by Shad.
  3. Berikan masa 1-3 hari untuk shad siapkan design header blog anda. Segala perubahan dan penambahbaikan adalah melalui email seperti di atas.
  4. Design header ini adalah menggunakan software Adobe Photoshop (Ps).
Antara Design yang pernah Shad buat :




Terima kasih kepada mereka yang sudi untuk menjadi salah seorang dari pembakar semangat Shad untuk berkecimpung dalam dunia design ini. Diharapkan kita dapat bekerjasama dengan baik. Shad ni peramah taw, anda e-mail je maklumat header yang anda idam-idamkan. Hehe. InsyaAllah, akan cuba buat yang terbaik untuk anda. Kalau nak macam vector/doodle style header, yang tu tak dapat nak tolong lah, Shad tak pandai doodle. Illustrator pun baru duk merangkak belajar semula. Sudi-sudikanlah untuk memberi komen yang membina kepada Shad nanti ya. Terima kasih. 

You Might Also Like

13 Comment

  1. Replies
    1. hehe, ok. thank you dear support.. e-mail received.. :D

      Delete
  2. bw .... jom join segmen....

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/10/segmen-jom-tingkatkan-followers.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih invite shad.. will join the crowd soon.. :D

      Delete
  3. Replies
    1. boleh syg, tenkiu support.. nanti mlm sikit, kak shad e-mail header baru dekat iyqa.. hehe..

      Delete
  4. wah..shad best yer..siapa yg bertuah dpt header baru..
    keep going..

    ReplyDelete
  5. Salam Shad..Akak dah e-mail kalau masih valid lagi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak.. received e-mail.. done design.. hehe. thank you support :D

      Delete
  6. Sungguh-sungguh bertuah bila shad bagi free design...:)

    ReplyDelete

Greetings and Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda di sini..
Will pay a visit back! Thank You

Informative

Travel & Beauty Blog

Sponsored